lena
2004 times

Аналіз ринку флексодруку етикеток і упаковок в Україні

Сучасний флексодрук - одна з найбільш динамічно розвиваючихся галузей в індустрії поліграфії. За останні роки виробництво різноманітної тари зросло швидше, ніж населення нашої планети. Дана тенденція не обходить стороною Україну.   Сьогодні флексодрукарський ринок в нашій країні розвивається стабільно. Цьому сприяють багато факторів: ведення зовнішньої торгівлі, використання вдосконалених технологій, висока виробнича активність основних споживачів продукції. Використовується флексодрук при створенні процесу пакування для фармацевтичних, хімічних, харчових підприємств. Останнім часом проявляється підвищена активність в цій сфері. З'являються все нові компанії, які пропонують свої послуги. Перераховані вище фактори впливають на стабілізацію ціни і якості виробів.  

 

Безумовні переваги отримують підприємства, готові швидко реагувати на зміни і відповідати вимогам клієнтів. Наприклад, сьогодні дуже важливо налагодити випуск малотиражних товарів з частою зміною зовнішнього вигляду самої тари. Також застосовуються різні види обробки після проведення друку.

 

Рівень конкуренції і цінова політика

 

Розвиток цієї сфери в державі визначається, перш за все, тим, наскільки швидко зростає попит на пакування в цілому. Завдяки розвитку жорсткої боротьби в цій галузі, призвело до того, що з'явилися більш серйозні правила і вимоги до створення пакувального продукту. Згідно з оцінкою численних опитувань споживачів, зовнішній вигляд товару стоїть на другому місці після прайса, і є одним з першочергових визначальних чинників довіри до нього.

 

Отже виходить, що надійне і якісне пакування - це гарантія успіху виробника товарів масового використання.

 

На жаль, тут все ще можна побачити велику кількість зарубіжних друкарів. Така тенденція пояснюється дефіцитом необхідних потужностей, застосуванням дешевої сировини вітчизняними фірмами. Важливим вважається і те, що більшість наших поліграфічних підприємств не в змозі забезпечити споживача хорошою поліграфією. Однак український бізнес поступово розвивається, що дозволить забезпечити повну заміну імпорту в майбутньому.

 

Флексографія - найпоширеніша методика для створення гнучких упаковок, етикеток що самоклеяться, наклейок, стікерів. Слід розуміти, що прайс на подібну продукцію формується на основі економічного обґрунтування. Головна роль тут відводиться вартості матеріалів, які використовуються в розробці. Їх доводиться закуповувати у наявних постачальників.

 

Крім того, чималі витрати часто означають кращу надійність виробів або ж можливість додаткових вигод для покупця. А якщо ціна етикетки набагато нижче середньостатистичної, це може означати, що виробник вирішив демпінгувати або пропонують погані характеристики.

 

В українському збуті змагання між підприємцями впливає не тільки на зниження вартості, але і на поліпшення самої сировини. Багато з них намагаються використовувати унікальні сучасні методи, нове обладнання, налагоджувати робочий процес і запрошувати в команду професійних працівників.

 

Прогнози розвитку ринку

 

Стан ринку поліграфії в нашій країні можна охарактеризувати наступними словами: "хороша тенденція на розвиток", "швидкі темпи", "відмінна динаміка". З кожним днем ​​у нас з'являються нові молоді "гравці", які пропонують покупцям яскраві, якісні упаковки з використанням останніх прийомів. Вони поступово відсувають досвідчених підприємців на другий план. Звичайно, кожна фірма прагне заробити гроші, але також необхідно залучати все більше людей, створюючи реальну конкуренцію.

 

На сьогоднішній день обсяги споживання пакувальної продукції в країні поки що поступаються кількістю товарів у західних сусідів. Але поступове зростання попиту вказує на те, що найближчим часом навіть великі бізнеси не зможуть самостійно задовольнити масштаби потреб. Тому поки що молодим компаніям розвиватися досить просто. Головне - витримати конкуренцію з "самим собою". Тобто потрібно постійно вдосконалюватися, розвивати виробничу базу, забезпечувати відповідний рівень пропонованих послуг.

 

Ще одним основним питанням є кадри. У цій сфері необхідні висококваліфіковані працівники, які будуть знати всі особливості і специфіку роботи, вміти продуктивно використовувати складне обладнання, яке відрізняється сучасною комп'ютеризацією. На сьогоднішній момент необхідно терміново вирішити проблему нестачі персоналу. Адже зараз більшість компаній користуються можливістю спільної роботи з постачальниками.

Last modified on П'ятниця, 10 травня 2019 17:33

Рейтинг

Залишити коментар

Ви можете замовити продукцію компанії «Sticker» натиснувши цю кнопку
sticker.com.ua@ukr.net - Флексодрук (друк в рулонах, великі тиражі)
vob.print@gmail.com - Послуги цифрового друку (друк в аркушах, дрібні тиражі)
Україна, м.Київ
(097)789-87-87 - Флексодрук (друк в рулонах, великі тиражі)
(067)361-78-47 - Послуги цифрового друку (друк в аркушах, дрібні тиражі)